Sposób przygotowania

rybę sprawić umyć i pokroić w dzwonka włożyć do naczynia oprószyć solą i obłożyć ją plasterkami cebuli oraz natką pietruszki zalać winem,sokiem z cytryny i odstawić do lodówki najlepiej na noc,następnego dnia wyjąć rybę z marynaty układać na folii aluminiowej oprószyć przyprawami do smaku polać stopionym masłem folię zawinąć i układać na rozgrzanym grillu piec po 10min.z każdej strony,przygotować sos,w moździerzu utłuc orzechy włoskie z odrobiną wody w naczyniu utrzeć żółtko z oliwą powoli ubijając wlewać połowę octu dodać bułkę tartą,orzechy i sól do smaku,na koniec wlać resztę octu i dokładnie wymieszać,przygotowany sos podawać z upieczoną rybą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł na smaczne danie z karpia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !