Sposób przygotowania

Śmietanę ubić na sztywno. Jogurt utrzeć z cukrami, dodać ubitą kremówkę. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, następnie zagotować i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Ostudzić i dodać do masy. Dodać połowę pokrojonych i odsączonych ananasów. Masę wylać na dno tortownicy o śr. 24cm. Wstawić na ok. 3 godz do lodówki. Na wierzchu ciasta ułożyć pozostałe pokrojone ananasy. Galaretkę rozpuścić w 2 szkl. wrzątku, tężejącą wylac na ciasto. Schładzać najlepiej całą noc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pysznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetyczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Ciekawy przepis :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Uwielbiam ananasy i wszystko z nimi ....
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Lubię takie zimne i mokre ciasta-desery :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smakowite ciacho
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczna dama :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !