Sposób przygotowania

Oliwki osączyć z zalewy i pokroić na połówki.
Ser mozzarella pokroić w drobną kosteczkę lub utrzeć na tarce o największych oczkach.
Fetę również pokroić w kostkę lub pokruszyć.
Pieczarki osączyć z zalewy i pokroić w ćwiartki.
Korniszonki pokroić w plasterki lub drobniej.
Suszone pomidory osączyć z oliwy i pokroić w paseczki.
Marynowany czosnek osączyć i pokroić na ćwiartki.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, lekko przestudzić.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać i dodać zioła.
Z musztardy Dijon, oliwy spod suszonych pomidorów, miodu, pieprzu, soku z cytryny i wyciśniętego czosnku przygotować winegret i polać sałatkę.
Wymieszać i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Sałatka świetnie nadaje się do dań z grilla.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !