Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijany kurczak opasany boczkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
cienki plastry boczku wędzoneg 6 szt
pieczarki 8 szt
białe wino 1 kieliszek
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1/2 szt
rozmaryn
sól
oliwa 5 łyżek
cebula czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pijany kurczak opasany boczkiem

Kroki postępowania

1
Mięso rozkroić na pojedyncze, dośc duże kotleciki. Wino wymieszać z posiekanym czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Marynatą zalać mięso, przykryć i wstawić na 2 godz. do lodówki.
Krok 1 - Pijany kurczak opasany boczkiem foto
2
Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić i również pokroić w plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć rozmarynem, układać po plasterku pieczarki i kawałku cebuli. Zrolować, owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Ułożyć na blasze, naokoło ułożyć pozostałe pieczarki.
Krok 2 - Pijany kurczak opasany boczkiem foto
3
Opiekać na grillu ok. 30 min. Można również piec ok. 45 min w temp. 200st.
Krok 3 - Pijany kurczak opasany boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.08.2013 23:02
bardzo smakowity przepis
czekoladka_m 25.05.2012 14:41
Dziękuję bardzo:):)
staropolanka5 24.05.2012 22:03
ładnie
motylwe 24.05.2012 18:28
aż ślinka leci:) pyszne
Mysiunia 24.05.2012 18:07
świetny przepis :) i piękne zdjęcia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak