Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raki gotowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

raki
koperek zielony
pietryszka zielona
sól
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Raki gotowane

Raki oczyścić dokładnie szczoteczką, opłukać pod bierzącą wodą i wrzucić (żywe) do wrzącej wody z dodatkiem kminku i kilku gałązek pietruszki i koperku. Gotować pod przykryciem ok 15min. Po ugotowaniu odcedzić i ułożyć na półmisku grzbietami ku górze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 30.06.2013 09:53
ja takich niejadłam
ben-ka 28.06.2013 21:27
raki gotowałam,bo dostałam wiaderko ale ich nie jadłam......
alaaa 22.11.2012 19:36
nie próbowałam,ale ponoć w smaku podobne do kurczaka,,,
Habibi 05.09.2012 04:54
Raki to smak mojego dzieciństwa :) Tato zabierał mnie na ryby i łowiliśmy raki kiedy nadchodził wieczór. Uwielbiam je.
romanrafal
romanrafal 12.08.2012 12:29
napewno dobre
parysek10 24.05.2012 16:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak