Sposób przygotowania

Udka gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie oddzielamy mięso od kości, kroimy na mniejsze kawałki, potem doprawiamy kawałki kurczaka pieprzem, papryką ostrą i oregano. Ogórki odsączamy z zalewy i kroimy na cztery części wzdłuż. Ciasto francuskie kroimy w prostokąty o długości takiej samej jak ogórki. Nakładamy na francuskie prostokąty kurczaka a także jeden kawałek ogórka. Zwijamy a blachę smarujemy odrobiną oleju. Zapiekamy roladki w temperaturze 180stopni, 35 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    podoba mi się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    świetny pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    na pewno dobre...
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    bardzo mi się ta propozycja podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !