Sposób przygotowania

Pstrągi opłukać, wypatroszyć, ponownie opłukać, natrzeć solą, obtoczyć w mące i zanurzyć w roztrzepanych jajach. Następnie obtoczyć w bułce tartej na dobrze rozgrzanej oliwie z obu stron na złocisty kolor. Podawać na gorąco z ziemniakami i sezonowymi warzywami. Tuż przed podaniem na każdego pstrąga nałożyć kawałek masła i odrobinę posiekanej zielonej pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszna,lubię rybkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też bardzo lubię pstrąga
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    moja ulubiona rybka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam pstrąga

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !