Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
jajko
kajzerka
cebula
pieczarki 30 dkg
czosnek 3 ząbki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z pieczarkami

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone mięso zmielić maszynką do mięsa razem z cebulką. Bułkę namoczyć wodzie i jak będzie miękka odcisnąć. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy z dwoma łyżkami oleju, doprawiamy do smaku. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy na jednolitą masę. Z przygotowanego mięsa formujemy sznycelki i pieczemy na silnie rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.01.2014 08:07
przepyszne,
pacpaw 01.09.2013 20:01
niedawno robiłem podobne ale z grzybkami suszonymi
Grazyna0211 12.05.2013 14:52
bardzo smaczne kotleciki
aisza1 04.02.2013 11:26
fajny przepis
Łukasz15 30.09.2012 07:54
Pyszne
gosia561 25.07.2012 10:58
fajny dodaek
gosia561 25.07.2012 10:58
fajny dodaek
RenataZ-et 29.06.2012 16:44
bardzo fajne
jeta72 20.06.2012 20:59
smaczne :-)
Wafelek2601 19.06.2012 18:41
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak