Sposób przygotowania

Fasolę opłukać i namoczyć w wystudzonej wodzie na kilka godzin. Po namoczeniu gotować w tej samej wodzie, dodając pod koniec gotowania pokrojone w kostkę ziemniaki i rozdrobnione warzywa bez cebuli. Cebulę pokroić w drobną kostkę i udusić na maśle, po czym sporządzić z tego jasną zasmażkę i zagęścić nią zupę, dodać ocet i sól do smaku, zagotować, ciągle mieszając, po czym zdjąć z ognia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    octu do fasolowej nie dodawałam,ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie dość zaskakujący jest ten dodatek octu, nigdy tak doprawionej fasolowej nie jadłam. U mnie obowiązkowy jest majeranek.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czy on cos zmienia w zupie ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dla mnie to też zupełna nowość,tak jeszcze nie gotowałam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !