Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z octem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 15 dag
ziemniaki 80 dag
marchew 1 szt
seler mały 0,5 szt
por
masło 8 dag
mąka 5 dag
ocet
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z octem

Fasolę opłukać i namoczyć w wystudzonej wodzie na kilka godzin. Po namoczeniu gotować w tej samej wodzie, dodając pod koniec gotowania pokrojone w kostkę ziemniaki i rozdrobnione warzywa bez cebuli. Cebulę pokroić w drobną kostkę i udusić na maśle, po czym sporządzić z tego jasną zasmażkę i zagęścić nią zupę, dodać ocet i sól do smaku, zagotować, ciągle mieszając, po czym zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.05.2013 08:44
Dla mnie to też zupełna nowość,tak jeszcze nie gotowałam.
IZABELA29 26.04.2013 09:43
czy on cos zmienia w zupie ?
anemon 28.01.2013 18:22
Dla mnie dość zaskakujący jest ten dodatek octu, nigdy tak doprawionej fasolowej nie jadłam. U mnie obowiązkowy jest majeranek.
alaaa 24.11.2012 20:26
octu do fasolowej nie dodawałam,ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak