Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ugotować. Gdy ziemniaki będą już miękkie wlać maślankę, zagęścić zawiesiną z mąki i wody, zagotować, przyprawić solą do smaku, dodać masło i zdjąć z ognia. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    na maślance nigdy nie jadłam, ciekawy przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    też takiego nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    robię jest pyszny,ale dodaję koperek
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie taka zupa to zupełna nowość.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !