Sposób przygotowania

Fasolę namocz na noc. Kość od schabu zalej 1,8 litra wody, chwile pogotuj i odszumuj. Włóż do garnka namoczoną fasolę, dodaj ziarenka smaku, kostkę rosołową i pieprz. Gotuj 20 minut. Następnie dodaj startą marchew, pietruszkę oraz pokrojoną w kostkę cebulkę, gotuj 10 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj do miekkości ziemniaków i fasoli. Pod koniec dopraw przyprawą do dań z fasoli i pieprzem, a połowę ziemniaków i fasoli zmiksuj blenderem.

Komentarze

  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    pyszna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !