Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 20 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
kostka drobiowa
ziarenka smaku 1 łyżeczka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżka
pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę namocz na noc. Kość od schabu zalej 1,8 litra wody, chwile pogotuj i odszumuj. Włóż do garnka namoczoną fasolę, dodaj ziarenka smaku, kostkę rosołową i pieprz. Gotuj 20 minut. Następnie dodaj startą marchew, pietruszkę oraz pokrojoną w kostkę cebulkę, gotuj 10 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj do miekkości ziemniaków i fasoli. Pod koniec dopraw przyprawą do dań z fasoli i pieprzem, a połowę ziemniaków i fasoli zmiksuj blenderem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 10.07.2012 14:57
świetna
Hanna5 24.05.2012 14:58
pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak