Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z cukinii i kapusty pekińskiej z mortadelą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
cebula czerwona 2-3 średnie
pomidory 3 duże
mortadela 1/2 kg
oliwa 2-3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
lubczyk świeży 2 gałązki
pieprz do smaku
cukinia 5-6 małych

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z cukinii i kapusty pekińskiej z mortadelą

Kapustę pekińską pokroić w paseczki.
Cukinię umyć i pokroić w półplasterki razem ze skórką.
Warzywa wrzucić do szerokiego rondla.
Dodać pokrojone w kawałki pomidory (sparzone i obrane), posiekany lubczyk, i czerwoną cebulę pokrojoną w piórka.
Wlać 2-3 łyżki oliwy, dodać nieco jarzynki i podlać kilkoma łyżkami wody.
Wymieszać i poddusić pod przykryciem.
W tym czasie pokroić w paski mortadelę i dodać do warzyw.
Doprawić całość do smaku i dusić do miękkości warzyw.

Można podać z pieczywem, ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 27.09.2013 08:29
ciekawy przepis
Habibi 25.05.2012 09:21
Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak