Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z JABŁKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
bulion warzywny 400 ml
jabłko 1 sztuka
śmietana 30% 200 ml
szczypiorek 1 pęczek
wino białe 100 ml
masło 30 gram
sól 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z JABŁKIEM

Cebulę pokroić w piórka, a następnie zeszklić ją na maśle. Po czym dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w plastry jabłko. Na patelnię dodać wino połączone z bulionem warzywnym, a następnie dusić przez 10 minut. Do zupy dodać śmietanę, posiekany szczypiorek, sól i pieprz i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 14.12.2013 10:00
ciekawy pomysł,takiej nie jadłam:)
Iwusia 04.12.2013 23:52
fajny pomysł
IKrakowianka 18.05.2013 14:30
super zupa
Krystyna32 03.02.2013 07:37
extra
Katarzyna59 15.12.2012 16:42
bardzo smaczna
RenataZ-et 07.12.2012 20:04
świetna
kate.500 05.11.2012 07:51
ciekawy pomysl
Marta1986 04.09.2012 10:35
ciekawe
kamyk 23.08.2012 21:13
ciekawe jak smakuję takie połaczenie
Wacław 17.07.2012 10:16
fajna zupa !
zuzanna_z 20.06.2012 11:53
ciekawe
tomosatomos 07.06.2012 10:17
a myślałem że nikt mnie już nie zaskoczy przepisem.
Norgiusz 25.05.2012 06:29
naprawdę ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak