Sposób przygotowania

Soję moczymy ok 10 minut we wrzątku z dodatkiem sosu sojowego.



Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki. Cebulę kroimy na piórka. Na patelni obsmażamy cebulę z pieczarkami, ąż się zrumienią. Pieczarki dobrze jest trochę posolić, wtedy szybciej odparowują wodę. Przekładamy do garnka.



Soję odlewamy i lekko odciskamy z niej wodę. Kotletu kroimy na paseczki (wzdłuż). Obsypujemy ostrą papryką i pieprzem ziołowym. Obsmażamy na zrumienienia. I przekładamy do pieczarek.



Całość zalewamy wrzącą wodą, dodajemy kostkę rosołową, sos sojowy, majeranek, sól, pieprz i czosnek. Gotujemy ok 15. minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajne bo soja jest zdrowa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !