Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
pomidor 3 sztuki
natka pietruszki 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
czosnek 1/2 główki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANA

Bakłażany umyć, a następnie pokroić na plastry, posypać solą i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Po upływie godziny bakłażany smażyć na oleju. Na pozostałym po smażeniu bakłażana oleju usmażyć pokrojoną w plastry cebulę i drobno posiekany czosnek. Następnie dodać sól i pieprz. Połowę cebuli ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a następnie ułożyć plastry bakłażana i ponownie ułożyć cebulę. Pomidory pokroić w kostkę, ułożyć na cebuli, a następnie posypać bułką tartą. Zapiekankę piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 50 minut. Po wyjęciu posypać posiekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.11.2013 13:33
fajne danie
Iwusia 27.10.2013 23:46
musi być smaczna ta zapiekanka
Ewelina38 02.08.2013 09:48
ja robię faszerowane bakłażany ale i Twój pomysł wydaje się być bardzo smacznym :)
Ada-Gaba 27.06.2013 18:59
coś dla mnie
Krystyna32 07.04.2013 08:33
pyszna zapiekanka
RenataZ-et 05.10.2012 14:16
Uwielbiam bakłażany
Dorian 11.09.2012 10:17
fajny pomysl
usmiech 18.08.2012 18:18
dobre
kate.500 02.08.2012 23:03
ekstra
zuzanna_z 19.06.2012 12:44
pyszne
tomosatomos 06.06.2012 06:39
zjem bakłażana
Katarzyna59 02.06.2012 20:26
bardzo apetyczna
anja3107 24.05.2012 12:41
na pewno bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak