Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, a następnie pokroić na plastry, posypać solą i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Po upływie godziny bakłażany smażyć na oleju. Na pozostałym po smażeniu bakłażana oleju usmażyć pokrojoną w plastry cebulę i drobno posiekany czosnek. Następnie dodać sól i pieprz. Połowę cebuli ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a następnie ułożyć plastry bakłażana i ponownie ułożyć cebulę. Pomidory pokroić w kostkę, ułożyć na cebuli, a następnie posypać bułką tartą. Zapiekankę piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 50 minut. Po wyjęciu posypać posiekaną natka pietruszki.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    na pewno bardzo smaczna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    zjem bakłażana
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam bakłażany
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ja robię faszerowane bakłażany ale i Twój pomysł wydaje się być bardzo smacznym :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być smaczna ta zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !