Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS SZCZYPIORKOWO - PIETRUSZKOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek 1 pęczek
bulion drobiowy 200 ml
cytryna 1 sztuka
pietruszka 1 natka
pieczywo tostowe 3 kromki
śmietana 30% 200 ml
sól 1 łyżeczka
chrzan 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SOS SZCZYPIORKOWO - PIETRUSZKOWY

Skórkę sparzonej uprzednio cytryny drobno pokroić, a następnie zagotować wraz ze śmietaną. Bulion podgrzać wraz z drobno pokrojonymi kromkami pieczywa tostowego, a następnie połączyć ze śmietaną. Całość rozdrobnić za pomocą blendera, a następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, szczypiorek, po czym doprawić chrzanem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.03.2014 22:11
Ciekawe połączenie.
Pietruszka 04.09.2013 11:25
fajny ten sosik
Krystyna32 29.03.2013 17:22
fajny sosik
Granita 14.03.2013 14:01
bardzo ciekawy i o wszechstronnym zastosowaniu
Katarzyna59 12.12.2012 12:22
super
kate.500 12.11.2012 07:52
pycha
RenataZ-et 17.10.2012 21:55
super sos
IKrakowianka 20.09.2012 16:56
Wykorzystam pomysł
Dorian 27.08.2012 09:12
pycha
Gosia20 26.06.2012 08:52
super sosik
zuzanna_z 16.06.2012 16:54
idelany do cielęciny
tomosatomos 08.06.2012 07:25
całkiem całkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak