Sposób przygotowania

Daktyle przed zakupem trzeba dobrze wybrać.
Powinny być dość jasne, miękkie, jędrne i niezbyt wyschnięte.
Należy je przebrać, aby usunąć ewentualne pestki, które czasami zdarzają się w drylowanych daktylach.
Pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do blendera, dodać trochę soku i skórki otartej z cytryny.
Zetrzeć odrobinę świeżej gałki muszkatołowej wprost do blendera, dodać miód, jogurt i wlać śmietankę.
Zmiksować i ew. odcedzić.
Podawać dobrze schłodzony.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !