Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z pierożkami z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
margaryna 1/4 kostki
mąka 1,5 szkl
jajko 1 szt
barszcz czerwony 1 opakowanie
burak ćwikłowy 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z pierożkami z farszem

Dzień wcześniej przygotwać farsz. Obrane i pokrojone na drobno pieczarki dusić na margarynie z posiekaną w kostkę cebulą. Dusić do momentu aż woda odparuje. Posolić. Odstawić w chłodne miejsce. Z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieść ciasto. Następnie przygotowane ciasto rozwałkować. Pokroić na kawałki. Nakładać farsz i zlepiać niewielkie pierożki. W garnku zagotwać 2 litry wody. Dodać obranego i pokrojonego w plasterki buraka. Gotować 5 minut. Wsypać barszczyk w proszku i zagotować. Wyjąć buraka. Do gotującego się barszczyku wrzucać pierożki i gotować 5-7 minut. Popieprzyć do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.07.2012 10:13
uwielbiam taki barszczyk
Ada-Gaba 27.05.2012 08:20
bardzo lubię
Marko 25.05.2012 18:09
pycha
[email protected] 25.05.2012 14:53
Jakie pyszne
JaPaqc 25.05.2012 08:08
prawdziwy barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak