Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki. Marynuje w oliwie z dodatkiem soli, pieprzu, rozmarynu i oregano. Można dać też trochę chili. Odstawiamy na pół godziny.

Papryki kroimy w kostkę, cebulę w piórka.



Na patelni obsmażamy kurczaka. Po czym dorzucamy do niego cebule i paprykę. Całość smażymy kilka minut. Dodajemy rozgnieciony czosnek i ewentualnie jeszcze doprawiamy. I farsz gotowy.



Sos czosnkowym: śmietanę wymieszać z łyżką majonezu, dodać trochę soku z cytryny, 2 rozgniecione ząbki czosnku i pieprz ziołowy.

Na każdy naleśnik kładziemy trochę farszu, posypujemy żółtym serem i zawijamy.

Gotowe naleśniki można zapiec w piekarniku lub obsmażyć.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !