Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerwona cebule

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4
mięso mielone z kurczaka 30 dag
jajko
bułka 1
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
bulion 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerwona cebule

Cebule obrać i odciąć górę. Następnie gotować ją ok. 5 minut. jak trochę ostygnie delikatnie ją wydrążyć tak aby nie uszkodzić ścianek. Miąższ pokroić w kosteczkę. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso połączyć z cebulą, natką, jajkiem, bułką, czosnkiem i doprawić do smaku. następnie napełniać cebule, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym zalać bulionem i zapiekać w piekarniku ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak