Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez praskę. Chłodne ziemniaki położyć na stolnicę z przesiatą maką. Wbić jajko i zagnieść ciasto jak na makaron. Przygotowane ciasto rozwałkować i pociąć na kawałki. Na każdy kawałek ciasta położyć porcję jagód i zlepić w okrągłe kluski. Przygotowane kluski wrzucić do gotującej się wody (lekko osolnej). Gotować 10 minut. Odcedzić. Śmietanę utrzepać z cukrem. Kluchy wyłożyć na talerz, polać śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie takie bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !