Sposób przygotowania

Mrożoną kawę najlepiej przygotować w “shakerze”. Do shakera najpierw wlewamy schłodzone mleko i dodajemy kolejno kostki lodu , kawę rozpuszczalną dobrej jakości i cukier . Następnie zamykamy shaker i energicznie mieszamy ruchem góra-dół. Kawa w tym czasie zmienia kolor na jasnobrązowy , gdy dobrze wszystko razem zmieszamy na górze kawy utworzy się pianka . Kawę przelewamy do szklanki i dekorujemy bitą śmietanką .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super na gorące dni
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wiadomo-najlepsza :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha kawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !