Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolońskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300 g
sos Bolognese z mięsem 300 ml
cebula 1
mięso mielone 500 g
czosnek ząbki 1
bazylia 1 lyzeczka
chilii szczypta
sos pomidorowy 300 Napoli z bazylią

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolońskie

Mięso mielone podsmażamy na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Gdy mięso będzie usmażone dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i dusimy ok 10 minut. Następnie wlewamy sos bolognese i napoli. Doprawiamy wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, bazylią, chilli oraz papryką słodką. Do osolonej, gotującej się wody wkładamy makaron. Gotujemy ok. 11 minut. Makaron polewamy sosem bolońskim i posypujemy startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 10.06.2013 17:58
Pychotka:)
aginaa 24.05.2012 12:14
polecam
halina17 24.05.2012 11:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak