Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIEŁBASKI W CIEŚCIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 100 gram
cebula 1 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
masło 10 gram
parówki 5 sztuk
sok jabłkowy 1/8 szklanki
śmietana 12% 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: KIEŁBASKI W CIEŚCIE

Drobno pokrojoną cebule zeszklić na maśle, po czym dodać kapustę i smażyć aż będzie miękka. Następnie dodać sok jabłkowy, przyprawić solą i pieprzem, dusić przez 10 minut.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdym ułożyć kapustę i łyżkę śmietany połączonej z musztardą , a następnie parówkę. Ciasto zwinąć w rulon i zagnieść brzegi.
Ruloniki piec w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 31.12.2013 22:43
no, no ... apetyczne
smakoszek 03.09.2013 11:02
świetny pomysł
Motorek 24.05.2013 09:45
pyszne są takie paróweczki
Krystyna32 03.05.2013 07:35
fajny przepis
Łukasz15 28.02.2013 11:06
To przepis dla mnie
Ada-Gaba 06.11.2012 08:01
fajny przepis
RenataZ-et 14.09.2012 20:41
super pomysł :)
Ela15 12.08.2012 20:21
brzmi nieżle
kate.500 27.07.2012 23:19
fajny pomysl
zuzanna_z 14.06.2012 12:14
podoba mi się ten przepis
tomosatomos 07.06.2012 10:15
dobry Wurst na męskie śniadanie
Katarzyna59 29.05.2012 16:31
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak