Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DŻEM Z WINOGRON, JABŁKA I GRUSZKI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 250 gram
gruszka 1 sztuka
cukier 20 gram
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: DŻEM Z WINOGRON, JABŁKA I GRUSZKI

Winogrona przed gotowaniem lekko przygnieść, aby puściły sok. Następnie podgrzewać je aż zaczną wrzeć, wówczas winogrona przetrzeć przez sito, a powstały przecier gotować przez 10 minut, po czym połączyć go z cukrem i gotować przez kolejne 10 minut. W międzyczasie na tarce zetrzeć gruszkę i jabłko, które następnie dodać do przecieru i gotować przez minimum 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.12.2013 01:44
nie jadłam jeszcze takiego:)
Iwusia 14.11.2013 23:36
takiego połączenia jeszcze nie jadłam
romanrafal
romanrafal 21.08.2013 16:26
podoba mi się przepis
Krystyna32 03.05.2013 07:35
musi być smaczny
Katarzyna59 26.04.2013 18:23
bardzo fajny
IKrakowianka 24.04.2013 21:31
musi super smakować
ben-ka 10.02.2013 13:19
takiego dżemiku to ja nie robiłam,a pewnie jest bardzo smaczny.
RenataZ-et 23.11.2012 18:30
świetne połączenie
IZABELA29 25.09.2012 08:13
to musi być pyszne
adelajda 30.08.2012 15:52
smakowity !
Ada-Gaba 29.07.2012 09:33
świetny
Ewelina38 23.07.2012 22:21
musi wyśmienicie smakować
teresa18 26.06.2012 17:30
świetny taki wieloowocowy
zuzanna_z 14.06.2012 12:15
ciekawe połączenie
tomosatomos 08.06.2012 07:26
dziwne trochę ale powiem kobicie, żeby taki zrobiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak