Sposób przygotowania

Winogrona przed gotowaniem lekko przygnieść, aby puściły sok. Następnie podgrzewać je aż zaczną wrzeć, wówczas winogrona przetrzeć przez sito, a powstały przecier gotować przez 10 minut, po czym połączyć go z cukrem i gotować przez kolejne 10 minut. W międzyczasie na tarce zetrzeć gruszkę i jabłko, które następnie dodać do przecieru i gotować przez minimum 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    dziwne trochę ale powiem kobicie, żeby taki zrobiła
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetny taki wieloowocowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    musi wyśmienicie smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smakowity !
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne połączenie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiego dżemiku to ja nie robiłam,a pewnie jest bardzo smaczny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    musi super smakować
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    musi być smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takiego połączenia jeszcze nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    nie jadłam jeszcze takiego:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !