Sposób przygotowania

W urządzeniu do parzenia kawy - w Cafeterce, do dolnego zbiorniczka nalewam wodę, do górnego pojemniczka wsypuje kawę świeżo mieloną. Wstawiam na gaz i czekam aż się zaparzy kawa. Dosładzam cukrem trzcinowym do smaku. W tym czasie i dzbanuszku podgrzewam mleko do wysokiej temperatury, a następnie spieniaczem do mleka ubijam na sztywna piane mleko. Do wysokiej szklanki na dno wlewam odrobinę amaretto, wlewam spienione mleko i zaparzoną kawkę. Wierzch dekoruję syropem czekoladowym i podaję od razu. Z tej ilości wychodzą mi 2 duże kawki. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam :)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    chyba to Twoja specjalność ;) pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    lubię taką kawkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    jak z kawiarni
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    moja ulubiona kawka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !