Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać bardzo cienko, umyć, pokroić w kostkę i zalać mlekiem, żeby tylko były nim nakryte.
Posolić i gotować do miękkości, a następnie odstawić do ostygnięcia.
Botwinkę przebrać, umyć, osączyć i drobno pokroić.
Zalać niewielką ilością gorącej wody, dodać troszkę jarzynki i gotować do miękkości, po czym ostudzić.
Do malaksera przelać wywar z botwinki oraz ziemniaki z mlekiem - zmiksować, dolewając maślankę oraz dodając trochę gęstej śmietany.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Zmiksowany płyn połączyć z ugotowaną botwinką.
Dodać posiekane jajka na twardo oraz posypać posiekaną zieleninką.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do mojej księgi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    na letnie dni idealny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !