Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem rabarbarowo - truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

około rabarbar 700 g
TRUSKAWKI MROŻONE 450 g
cukier żelujący 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem rabarbarowo - truskawkowy

Truskawki odmroziłam i zasypałam cukrem. Następnie obrałam i umyłam rabarbar, dorzuciłam do truskawek, posypałam cukrem i odstawiłam na około godzinę. Po godzinie przesypałam do garnka o grubym dnie i postawiłam na gazie. Gotowałam pod przykryciem na wolnym ogniu 30 minut, aby odparował sok. Po tym czasie wrzuciłam resztę cukru i gotowałam tak długo aż zgęstniał, mi to zajęło około 15 minut. Przelewałam gorący dżem do słoiczków, zakręcałam i stawiałam do góry dnem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.06.2012 16:46
takiego jeszcze nie próbowałam
Monika63 29.05.2012 19:29
tak sama robilam, nie jest trudne, polecam:)
Rafał10 29.05.2012 19:09
Kurcze, taki dżem zrobiłaś sama ?! MUSZĘ GO ZROBIĆ, PO PROSTU MUSZĘ !!
iziona 24.05.2012 13:03
Słyszałam, ze jest pyszny, ale jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak