Sposób przygotowania

Truskawki odmroziłam i zasypałam cukrem. Następnie obrałam i umyłam rabarbar, dorzuciłam do truskawek, posypałam cukrem i odstawiłam na około godzinę. Po godzinie przesypałam do garnka o grubym dnie i postawiłam na gazie. Gotowałam pod przykryciem na wolnym ogniu 30 minut, aby odparował sok. Po tym czasie wrzuciłam resztę cukru i gotowałam tak długo aż zgęstniał, mi to zajęło około 15 minut. Przelewałam gorący dżem do słoiczków, zakręcałam i stawiałam do góry dnem.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Słyszałam, ze jest pyszny, ale jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Kurcze, taki dżem zrobiłaś sama ?! MUSZĘ GO ZROBIĆ, PO PROSTU MUSZĘ !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    tak sama robilam, nie jest trudne, polecam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    takiego jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !