Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Włożyć jabka do garnka, podlać niewielką ilościa wody i dusić. Gdy jabłka wyraźnie się rozgotują, zdjać z ognia i rozdrobnić widelcem. Dodać cukier, odrobinę cynamonu i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło. Na dno patelni rozprowadzić 1 saszetkę ryżu, na ryż rozprowadzić warstwę jabłek i znów warstwę ryżu. Patelnie przykryć i zapiekać ryż około 1/2 godziny na małym ogniu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !