Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami i cynamonem na obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 saszetki
jabłka 60 dkg
cukier 1 łyżka
masło 1/2 kostki
sól do smaku
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami i cynamonem na obiad

Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Włożyć jabka do garnka, podlać niewielką ilościa wody i dusić. Gdy jabłka wyraźnie się rozgotują, zdjać z ognia i rozdrobnić widelcem. Dodać cukier, odrobinę cynamonu i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło. Na dno patelni rozprowadzić 1 saszetkę ryżu, na ryż rozprowadzić warstwę jabłek i znów warstwę ryżu. Patelnie przykryć i zapiekać ryż około 1/2 godziny na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 20.06.2012 13:59
super
Wacław 26.05.2012 10:30
pyszne danie !
Marko 24.05.2012 10:56
fajny
motyl 24.05.2012 10:53
uwielbiam
motyl 24.05.2012 10:53
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak