Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pasztet

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa pół kg
wołowina pół kg
noga z kurczaka 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
włoszczyzna
cebula biała 1
jajko 5
wątróbki drobiowe 30 dag
podgardle wieprzowe 30 dag
bułki czerstwe 2
boczek 30 dag surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pasztet

Najpierw ugotować mięso wraz z cebulą i włoszczyzną troszeczkę posolić i gotujemy bardzo długo aż będzie się samo rozpadało. Wątróbkę gotować oddzielnie , wystarczy 10 minut , zimne mięso i wątróbkę zmielić 2 razy i dodajemy bułki namoczone i odciśnięte , jajka i przyprawy , wyrabiamy na gładką masę i pieczemy w foremce godzinkę .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.03.2013 00:38
Jest najlepszy
Betka 03.09.2012 10:59
super;)
SYLKA 04.08.2012 20:31
taki domowy nie ma rownych sobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak