Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty w sosie czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda mała główka
szczypiorek pęczek
koper pęczek
jogurt grecki 200 ml
majonez 2-3 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty w sosie czosnkowym

Kapustę oczyścić z zewnętrzych liści i bardzo drobno poszatkować lub rozdrobnić malakserem z tarczą ścierną.
Szczypiorek i koperek umyć, dokładnie osączyć i drobno posiekać.
Jogurt grecki połączyć z majonezem, dodać sok z cytryny, cukier, sól morską oraz wyciśnięty czosnek.
Dokładnie wymieszać sos i polać nim kapustę.
Wymieszać i odstawić do lodówki na kilka minut.

Podawać do obiadu lub jako dodatek do potraw z grilla.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.09.2012 10:40
Lubię to!!
dagmara020 01.08.2012 16:26
biała kapusta pych a podobno kapusta jest eliksirem młodości :)
Monika63 24.07.2012 14:02
pycha
MAR3STA 04.07.2012 21:58
smaczna
Habibi 24.05.2012 10:05
Serdecznie zapraszam do mojej księgi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak