Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z zewnętrzych liści i bardzo drobno poszatkować lub rozdrobnić malakserem z tarczą ścierną.
Szczypiorek i koperek umyć, dokładnie osączyć i drobno posiekać.
Jogurt grecki połączyć z majonezem, dodać sok z cytryny, cukier, sól morską oraz wyciśnięty czosnek.
Dokładnie wymieszać sos i polać nim kapustę.
Wymieszać i odstawić do lodówki na kilka minut.

Podawać do obiadu lub jako dodatek do potraw z grilla.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do mojej księgi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    biała kapusta pych a podobno kapusta jest eliksirem młodości :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    Lubię to!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !