Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS WEGIERSKI ZE SMIETANA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 głowka bialej kapusty
250g tłustej wieprzowiny
kawalek zajaca
250 g pieczonej wolowiny
1 łyżka smalcu
150 g kiełbasy
1 łyżka mąki
3 ziarenka pieprzu i jalowca
sól, pieprz
jabłko kwaśne 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS WEGIERSKI ZE SMIETANA

Wieprzpowine i zajaca udusic oddzielnie w małej ilosci wody z sola i przyprawami.Kapuste poszatkowac sparzyc wrzatkiem i gotowac na małyn ogniu.Wieprzopwine i zajaca pokroic w kostke i razem z sosem dodac do kapusty.Dodac obrane i pokrojone w kostke jablka przykryc i gotowac 45 minut.Na smalcu zrumienic posioekana cebule razem z maka rozprowadzic z 3 łyzkami zimnej wody i wlac do kapusty.Pieczen wolowa pokroic w kostke i włozyc do kapusty i gotowac na małym ogniu pod przykryciem jeszcze 30 minut.Przed podaniem włozyc na plasterki kielbase i zagotowac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 07.07.2010 14:16
Ja robię zawsze taki staropolski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak