Sposób przygotowania

Wieprzpowine i zajaca udusic oddzielnie w małej ilosci wody z sola i przyprawami.Kapuste poszatkowac sparzyc wrzatkiem i gotowac na małyn ogniu.Wieprzopwine i zajaca pokroic w kostke i razem z sosem dodac do kapusty.Dodac obrane i pokrojone w kostke jablka przykryc i gotowac 45 minut.Na smalcu zrumienic posioekana cebule razem z maka rozprowadzic z 3 łyzkami zimnej wody i wlac do kapusty.Pieczen wolowa pokroic w kostke i włozyc do kapusty i gotowac na małym ogniu pod przykryciem jeszcze 30 minut.Przed podaniem włozyc na plasterki kielbase i zagotowac

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    Ja robię zawsze taki staropolski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !