Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik wiedeński

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 50 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 5 szt
cukier 1 szkl
masło 8 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik wiedeński

ser zemleć 2 razy przez maszynkę dodać utarte z cukrem żółtka stopione masło olejek mąkę i jak ktoś lubi bakalie i dokładnie wymieszać na koniec połączyć pianę z białek masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec ok 40 minut po przestygnięciu wyjąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 07.06.2012 10:22
Bardzo lubię sernik wiedeński :)
aga130982 25.05.2012 05:55
super serniczek
misia53 24.05.2012 12:07
serniczki bardzo lubię ale ten na zdjęci jest inny bo ma skorupkę na wierzchu i wysoki , napewno nie z pół kg sera
Agnieszka91 24.05.2012 10:45
pycha
Kamila/kami007 24.05.2012 09:31
ładnie wygląda
Katarzyna54 24.05.2012 09:05
mniam
Rafał10 24.05.2012 07:15
wygląda super ! Kocham serniki pod każdą postacią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak