Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
czosnek 1 szt
masło 2 łyżki
orzeszki ziemne 10 dag
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka

Brukselkę zagotować, odcedzić i zalać zimną wodą z solą. Gotować około 15 minut bez przykrycia i znowu zalać zimną wodą. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pokrojony ząbek czosnku i brukselkę - smażyć około 10 minut. Przyprawić, przełożyć do salaterki na tym tłuszczu przesmażyć orzeszki i posypać nimi brukselkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 08.08.2012 10:49
lubię brukselkę i to połączenie bedzie napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak