Sposób przygotowania

Ryż ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić na sitku i przelać zimną wodą, pozostawić do całkowitego schłodzenia. Miąższ melona pokroić w kostkę lub wydrążyć z niego kulki.
Szynkę i ser pokroić również w kostkę, posiekać szczypiorek. Wszystkie składniki umieścić w misce i delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, połączyć z oliwą. Sałatkę można schłodzić przed podaniem, ale smakuje również bezpośrednio po sporządzeniu.
Listki bazylii użyłam tylko do dekoracji, a skorupki melona posłużyły jako miseczki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda prześlicznie :) składniki bardzo dobrze dobrane, wypróbuję z całą przyjemnością :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    nowość dla mnie, wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wygląda rewelacyjnie pysznie , extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    tylko chęci na taką sałateczke dostałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !