Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z mascarpone i truskawek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser mascarpone 400 gram
śmietana 30% 200 gram
cukier puder 80 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 gram
truskawki świeże 200 gram
biszkopty podłużne 30 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z mascarpone i truskawek

Wyłożyć dno i boki tortownicy biszkoptami.Rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości wody/w-g przepisu/Ubić śmietanę na sztywno.Maskarpone utrzeć z cukrem,a następnie delikatnie połączyć ze śmietaną i żelatyną/zimną/.Wyłożyć połowę masy na biszkopty,ułożyć warstwę truskawek i przykryć pozostałą częścią masy./można zostawić trochę masy do dekoracji/Ozdobić dowolnie gotowy torcik i umieścić na 1-2 godz. w lodówce.Ozdobić dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 09.11.2012 22:29
Zdjęcia są moje,a torcik był przepyszny!
Fiffi 19.10.2012 23:10
smakowite
Gabriela8 05.06.2012 21:32
Nie wiem skąd bierzesz te zdjęcia ale są przepyszne!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak