Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Na głębokiej patelni/lub w rondelku/rozgrzać masło, dodać drobniutko pokrojoną cebulkę ,lekko poddusić ,i wsypać ryż. Całość chwilę mieszać na niewielkim ogniu, do chwili, kiedy ryż wchłonie tłuszcz i aromat .Dodać wino, a kiedy alkohol wyparuje podlewać stopniowo wywarem warzywnym i gotować powoli ryż./stale uzupełniając płyn/


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    interesujący dobór składników - dla mnie to nowość :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    z truskawkami , musi być pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !