Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy - będzie mial ładny, żółty kolor.



Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamu mrożone warzywa i przesmażamy aż zmiękką. Dodajemy trochę sosu sojowego, sok z cytryny, pieprz i curry. Dusimy do miękkości.



Jak warzywa będą już miękkie, to wrzucamy do nich ryż i chwilę smażymy cały czas mieszając. Następnie zgarniamy na jedną stronę patelni. W puste miejsce wbijamy jajko i szybko je roztrzepujemu z odrobiną sosu sojowego. Jako można tez roztrzepać wcześniej w misce i wlać na patelnię. Jak jajko zacznie się ścinać, to mieszamy je z ryżem. Po kilku minutach ryż jest gotowy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !