Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożonki do dań chińskich 0,5 opakowania
sos sojowy
kurkuma
curry
sok z cytryny
jajko
pieprz
oliwa
ryż torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony z warzywami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy - będzie mial ładny, żółty kolor.



Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamu mrożone warzywa i przesmażamy aż zmiękką. Dodajemy trochę sosu sojowego, sok z cytryny, pieprz i curry. Dusimy do miękkości.



Jak warzywa będą już miękkie, to wrzucamy do nich ryż i chwilę smażymy cały czas mieszając. Następnie zgarniamy na jedną stronę patelni. W puste miejsce wbijamy jajko i szybko je roztrzepujemu z odrobiną sosu sojowego. Jako można tez roztrzepać wcześniej w misce i wlać na patelnię. Jak jajko zacznie się ścinać, to mieszamy je z ryżem. Po kilku minutach ryż jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak