Sposób przygotowania

masa śmietankowa:śmietanę kremówkę ubij na sztywno,żelatynę zalej odrobiną wody,a gdy napęcznieje, podgrzej i ją rozpuść,ostudż i dodaj do ubitej śmietanki z cukrem,wymieszaj. tę piankę rozproważ szpatułką na dnie i brzegach foremki lub pucharków i wstaw do lodówki żeby zastygła.przygotuj masę kawową:margarynę stop i ostudż,żółtka utrzyj z cukrem pudrem na gładka masę, dodaj rozpuszczona ostudzoną margarynę,i zmiksuj całość, mleko wlej do rondelka podgrzewaj i rozpuść w nim kawę i żelatynę . ostudż i wlej do margaryny utartej z żółtkami i cukrem, białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą. piankę kawową wlej na piankę śmietanową, i wstaw do lodówki na godzinę by stężała. przed podaniem możesz wyjąć pianki z foremek,i położyć na talerzyk można wierzch posypać odrobinką kawy rozpuszczalnej

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    lara

    pyszne są te pianki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !