Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula biała 1 duża
sok z cytryny 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej 30 ml
ocet 100 ml
sól 1 łyżeczka
woda 1 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki marynowane

pieczarki, najlepiej malutkie, dokładnie oczyścić i nie obierać ze skórki, zagotować w wodzie z dodatkiem soku z 1 cytryny. cebulę obieramy i kroimy drobno w paski, gotujemy ją w occie z dodatkiem szklanki wody oraz przypraw- listek, sol i pieprz. gdy juz cebula będzie miękka , dodajemy olej. pieczarki odsączyć, przełożyć do słoika i zalać przygotowana zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 11.07.2012 21:50
nigdy tak nie robiłam, zawsze kupuję
mirosława4 18.06.2012 22:46
pyszne
joanna43 16.06.2012 00:23
muszą być pyszne
malcik111 07.06.2012 22:10
bardzo często podaję na palecie z serami
ziutula
ziutula 30.05.2012 15:38
lubię do zimnych mięs i tatara...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak