Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka w gyrosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
przyprawa gyros
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka w gyrosie

Mięso umyć , osuszyć podzielić na porcje. Każdą porcję obtoczyć w pryprawie gyros i odstawić na pół godziny do przegryzienia. Usmażyć na oleju do zarumienienia z obu stron następnie przykryć pokrywką i dusić około pół godziny, do miękkosci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 27.07.2012 07:35
rewelacja
kamyk 06.06.2012 09:09
szybko i smacznie
teresa18 04.06.2012 18:33
taką lubię
traktorek 26.05.2012 15:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak