Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące talarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
papryka mielona 1/2 łyżeczki
sól szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące talarki

Ziemniaki sparzyć i dokładnie wyszorować.Pokroić w talarki o grubości około 1cm.Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem posypać sproszkowana papryką i szczypta soli..Włożyć do nagrzanego piekarnika w 200 stopniach i piec przez 30 minut.Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. Na jednym talerzyku wsypać bułkę tartą na drugim rozbić i wymieszać 2 jajka. Talarki moczymy w rozbitym jajku następnie w bułce tartej i ponownie jajku i bułce tartej.(dzięki czemu panierka będzie bardziej chrupiąca.Talarki układamy na szerokiej patelni smażymy na rozgrzanym oleju n na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.Po usmażeniu wykładamy na papierowy ręcznik i smażymy przygotowane pozostałe talarki.Talarki fajnie smakują z dipem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.08.2012 10:51
bardzo fajne jedzonko
Monika63 11.06.2012 00:02
pychotka
caralajna 03.06.2012 07:49
pyszności
Dorian 27.05.2012 15:32
pycha
olkaaa 27.05.2012 08:52
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak