Sposób przygotowania

Ziemniaki sparzyć i dokładnie wyszorować.Pokroić w talarki o grubości około 1cm.Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem posypać sproszkowana papryką i szczypta soli..Włożyć do nagrzanego piekarnika w 200 stopniach i piec przez 30 minut.Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. Na jednym talerzyku wsypać bułkę tartą na drugim rozbić i wymieszać 2 jajka. Talarki moczymy w rozbitym jajku następnie w bułce tartej i ponownie jajku i bułce tartej.(dzięki czemu panierka będzie bardziej chrupiąca.Talarki układamy na szerokiej patelni smażymy na rozgrzanym oleju n na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.Po usmażeniu wykładamy na papierowy ręcznik i smażymy przygotowane pozostałe talarki.Talarki fajnie smakują z dipem czosnkowym

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo fajne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !