Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
margaryna 3/4 kost.
cukier 1/2 szkl.
żółtko jajek 2 szt.
sól
Nadzienie:
jajko 8 szt.
wędzony łosoś
majonez 3 łyżki
kawior czerwony 2 łyżki
Szczypiorek cienki 2 pęczki
rukola
ocet 10 % 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z jajkiem

mękę przesiać wysypać na stolnicy dodać margarynę i posiekać nożem dodać żółtka cukier i sól szybko zagnieść ciasto odstawić je na 30min.po tym czasie wałkować i wylepiać nim wysmarowane foremki do babeczek upiec w piekarniku w temp.180st.ok.10-15min.na złoty kolor,przygotować nadzienie zagotować w rondelku litr wody z octem i solą do gotującej się wody włożyć łyżkę cedzakową i wbijać na nią jajka po 1 szt.i gotować aż się zetnie,wyjąc wystudzić,łososia wymieszać z majonezem i wkładać do każdej babeczki po listku umytej i osuszonej rukoli,porcję łososia i jajko udekorować kawiorem i oliwkami podawać na posiekanym szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 02.09.2013 10:31
pyszne!!! :-)
Rafał10 23.05.2012 20:10
przepis bardzo ciekawy, lubię łososia i kawior. W babeczkach może smakować naprawdę ciekawie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak