Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem i śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
śmietana kremowa 30% 2 łyżki
sól do smaku
boczek wędzony
cebula 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem i śmietaną

Jajka rozbijamy z solą oraz pieprzem z dodatkiem śmietany kremowej. Boczek kroimy w drobną kosteczkę. Podobnie cebulę. Na suchej patelni prażymy boczek. Usmażony przekładamy a na wytopiony tłuszcz wrzucamy pokrojoną cebulkę, którą smażymy na złoto. Gdy cebulka zacznie zmieniać kolor wrzucamy boczek oraz masę jajeczną. Mieszając smażymy do ścięcia się białka. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.08.2012 18:08
ciekawa..
Margo1 04.08.2012 18:08
ciekawa..
pacpaw 29.07.2012 22:08
będzie jeszcze smaczniejsze
K&J 29.07.2012 17:07
A z cebulą czerwona też wyjdzie?
pacpaw 25.05.2012 23:22
mleko lub śmietana nad puszystości i ładny kremowy kolor
BernadettaP 25.05.2012 08:23
Ale wypasiona :) A tę śmietanę dajesz w jakimś konkretnym celu ?
Jolanta_P-S 25.05.2012 06:25
jajecznicy nigdy nie odmawiam
Rafał10 23.05.2012 20:10
mój tato bardzo często sobie robi takie danie na śniadanie :)
Sylwia29 23.05.2012 20:06
Robię identyczną:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak